Keksiz Sadrazam Lokumu Tarifi

578508_2451321298615_1236418060_n

 

MALZEMELER ;

3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
3 yemek kaşığı tepeleme un

3 yemek kaşığı toz şeker
1 pk vanilya
2 nohut büyüklüğünde damla sakızı ( isteğe bağlı)
1 poşet kremşanti,
1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
2 adet muz ( isteğe bağlı)
İri dövülmüş fındık veya ceviz,(ben kullanmadım)
Bolca hindistan cevizi
Damla çikolata.(bunu da kullanmadım)

HAZIRLANIŞI ;

Sütün içine ; unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin. İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin.25 – 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin.1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın.Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin.Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip,enine 3’e – boyuna 4’e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup, (isteğe bağlı) kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsiniz.Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz.

About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s